Obstakel-training

obstakel balk 1Obstakel-training is bedoeld om paarden te laten wennen aan vreemde objecten die hij in zijn leven buiten de wei en stal kan tegenkomen. Door als ruiter de juiste combinatie van vertrouwen en leiderschap uit te dragen, zal een paard veel verder gaan in het accepteren van ‘enge’ dingen dan je zou verwachten.

Deze clinic is alleen toegankelijk voor mensen die al eens deelgenomen hebben aan de grondwerk clinic. Want hier ligt de basis om het paard te kunnen bijstaan als de obstakels moeilijker worden. De obstakel-training begint met theorie en uitleg. Eerst komen alle deelnemers in de bak met hun paard aan de hand. De objecten worden langzaam en stapsgewijs geïntroduceerd, het doel is immers om paarden vertrouwen te geven! Door gebruik te maken van het kuddegedrag van paarden en door in kleine stapjes te werken, leren paarden in korte tijd al heel veel obstakels te accepteren en eigen te maken. Zijn alle paarden ontspannen dan worden de deelnemers in groepen verdeeld.

Met deelnemers in het zadel wordt de procedure herhaalt. Alle objecten worden net als eerst, stap voor stap geïntroduceerd. Als alle paarden zich op hun gemak voelen met de objecten, komt de volgende groep aan de beurt.

obstakel balk 2

 

Agenda: