Over ons

Het idee voor PartnerPaard is voortgekomen uit onze zoektocht naar meer harmonie tussen paard en mens. Hiermee bedoelen we zowel harmonie tijdens het rijden als ook in de omgang met paarden en de manier waarop paarden worden gehouden. In de afgelopen jaren zijn we voortdurend aan de studie geweest, door het volgen van opleidingen, cursussen en clinics, lezen, heel veel  lezen en, internet is een geweldige bron van informatie! Zo hebben we onze nieuw verworven kennis en inzichten steeds toegepast op ons bedrijf. En blijven we kijken, voelen, zoeken en experimenteren….

Wie we zijn

Eerst even kort wat over onze achtergrond. In 2003 zijn we een fokkerij van Quarter Horses begonnen in combinatie met Pensionstal Schraa in Sondel, Zuid West Friesland. Een rijhal van 20x40m, een buitenbaan van 20x60m en 10 hectare land in de bossen van Gaasterland lenen zich daar uitstekend voor! Karin groeide op met paarden, reed dressuur bij de landelijke rijvereniging, was zeven jaar riding director in een zomerkamp in Californië en stapte later over naar western riding.  Tjeerd maakte onze jonge paarden zadelmak door ze, d.m.v. grondwerk, vertrouwd te maken met en voor te bereiden op hun leven als rijpaard. Karin reed ze vervolgens door en leidde ze op, soms tot in de show ring, voordat ze verkocht werden. De fokkerij hebben we na tien jaar weer afgebouwd, de pensionstal is wat groter geworden.

Tjeerd

Tjeerd is op latere leeftijd (western) gaan rijden, heeft een menbewijs en heeft veel ervaring met grondwerk. Dit past hij toe bij trailerladen en het zadelmak maken van paarden. De afgelopen jaren is hij zich meer gaan toeleggen op de Californische stijl van western rijden, de zgn. Vaquero Stijl.

Karin

Na het behalen van het Helicon Deurne diploma instructeur Western en Dressuur in 2011, is Karin  in 2013 met de klassieke dressuur opleiding NCSAH  begonnen. Bij deze opleiding is zij inmiddels als docent verbonden en geeft ze het basisjaar Basic Trainer en Werk aan de Lange Teugel. Naast de diploma’s School Trainer en School Instructor is zij ook gecertificeerd Werk aan de Hand instructeur. In 2019 is daar nog het diploma ORUN 4 Sport Instructor Classical Dressage aan toegevoegd. Zelf rijdt ze op Z nivo in de dressuursport, waar ze dit jaar twee paarden in uitbrengt.

 

Onze inspirators zijn Buck Brannaman, Mark Rashid, Bastiaan de Recht, Markus Nowotny, Richard Hinrichs, Peter Kreinberg, Chris Irwin, Jeff Saunders.

Onze dagelijkse activiteiten zijn het runnen van de Pensionstal Schraa, dressuur instructie, trainen van jonge paarden en geregeld clinics en workshops geven of faciliteren.

Doel

Onze eerder genoemde zoektocht bestaat uit

  • het zo optimaal mogelijk, paard-eigen houden van paarden
  • het steeds verder verfijnen van de communicatie met paarden in de dagelijkse omgang
  • het met behulp van arbeid aan de hand het paard leren zijn balans en zelfhouding te verbeteren en zijn lichaam te versterken
  • het vanuit ontspanning opbouwen en uitbouwen van zijn prestatie

We zijn al een heel eind,  de zoektocht is de reis die we maken door de wondere wereld van het paard!